Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

 Γ. Τούσσας στο ΣΚΑΪ: Το ΚΚΕ συσπειρώνει τους εργάτες με βάση το ταξικό τους συμφέρον





«Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται από τους εργαζόμενους να έχουν οξυμένο κριτήριο. Ποια είναι η ρίζα των προβλημάτων; Όσο συνεχίζεται τα μέσα παραγωγής να τα έχουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και να λειτουργεί η οικονομία στη βάση και με κριτήριο το κέρδος, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα ο λαός», τόνισε Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ΓΡΑΜΜΗ» του «ΣΚΑΪ».
Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, όλες του τις δυνάμεις τις ρίχνει στη μάχη για τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και «θα συνεχίσει να παλεύει για τους μισθούς και τα μεροκάματα, για την προστασία των ανέργων, αλλά έχει μία συνολική εναλλακτική πολιτική πρόταση για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία».
Ο Γ. Τούσσας σημείωσε επίσης ότι «το ΚΚΕ με τη δράση του δίνει ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική συμμαχία, ανεξάρτητα τι ψηφίζουν οι εργαζόμενοι, στο εργοστάσιο, στο καράβι, στο γραφείο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο. Αν ψηφίζουν ΝΔ, αν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αν ψηφίζουν οτιδήποτε άλλο, και σε αυτό θα επιμείνει». Εμείς, επισήμανε, «συσπειρώνουμε τους εργάτες με βάση το ταξικό τους συμφέρον».
Για την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «οι δύο πόλοι που εμφανίζονται να πρωτοστατούν στις δημοσκοπήσεις, αντιπαρατίθενται με παλαιοκομματικούς όρους, σε χειρισμούς και όχι στην ουσία».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε: «Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα τους πάρουν από τη φοροληστεία. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και η τρικομματική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή που πραγματικά απαλλάσσει και τους υπόλοιπους εφοπλιστές από τη φορολογία».
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του ΙΟΒΕ, το ελληνικό κράτος παίρνει από τη φορολογία των εφοπλιστών 14 εκατομμύρια ευρώ και από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε ο Γ. Τούσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.