Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; Καν'το όπως οι Ιταλοί: Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ!


"Αυτή η «ανταρσία» του Ιταλικού λαού μέσα από τις κάλπες εκφράστηκε με έναν ιδιόμορφο και ρευστό τρόπο από το κίνημα των 5 αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αλλά περιέργως και μέσα από την ψήφο στο Μπερλουσκόνι, που επιχείρησε, με τις πολιτικές του μεταμορφώσεις, να εκφράσει μαζί με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία πλήττονται από τη Γερμανική «φυλακή» της ευρωζώνης και πηγαίες λαϊκές διαθέσεις."


ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟ» ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ!

Αλήθεια τι περιμένουμε;

Οι γείτονές μας Βούλγαροι ξεσηκώθηκαν και μεπαρατεταμένες, ενωτικές, ιδιαίτερα εντυπωσιακές και επίμονες εργατικές λαϊκές διαδηλώσεις, απ’ άκρου εις άκρον της Βουλγαρίας, ανέτρεψαν την αμερικανόδουλη, ακραία νεοφιλελεύθερη και τυφλά «μεταρρυθμιστική» και προσηλωμένη στην ΕΕ κάστα του Μπόικο Μπορίσοφ.

Αφορμή και μόνο για τις γιγάντιες διαδηλώσεις στη Βουλγαρία, οι οποίες συνεχίζονται κάθε Κυριακή, υπήρξε η αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις στην γείτονα και ειδικότερα η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία επέφερε νέες ιλιγγιώδεις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος!

Από την άλλη μεριά, οι εκλογές στη διπλανή Ιταλία προκάλεσαν έναν πολιτικό σεισμό, που μετέτρεψε σε θρύψαλα τον παλαιό, ακραιφνώς φιλο-ΕΕ και δραματικά νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό,ιταλικό δικομματισμό.

Ο Ιταλικός λαός στην πλειοψηφία του καταδίκασε με τον τρόπο του τη λιτότητα, το ευρώ, τη ΓερμανικήΕΕ, τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία της δημοσιονομικής προσαρμογής και τις επιλογές «διαρθρωτικής ορθοδοξίας» των αγορών και έναν άθλιο «ευρωπαϊσμό» που υποβαθμίζει και πετάει στο περιθώριοακόμα και έθνη-κράτη όπως αυτό της Ιταλίας, τα οποία ισοπεδώνει ο Γερμανικός «νομισματικός»οδοστρωτήρας!

Αυτή η «ανταρσία» του Ιταλικού λαού μέσα από τις κάλπες εκφράστηκε με έναν ιδιόμορφο και ρευστό τρόπο από το κίνημα των 5 αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αλλά περιέργως και μέσα από την ψήφο στο Μπερλουσκόνι, που επιχείρησε, με τις πολιτικές του μεταμορφώσεις, να εκφράσει μαζί με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία πλήττονται από τη Γερμανική «φυλακή» της ευρωζώνης καιπηγαίες λαϊκές διαθέσεις.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να πούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη Βουλγαρία και την Ιταλία μετά τις αλλαγές. Το βέβαιον είναι ότι ανοίγονται καινούριες σελίδες.

Η πρόκληση για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό από τις ιταλικές και τις βουλγαρικές εξελίξεις είναιπελώρια και ιστορική!

Ο Ελληνικός λαός μπορεί να ανατρέψει το ελληνικό πολιτικό σκηνικό μέχρι και την ανατροπή τουάθλιου τρικομματικού κυβερνητικού συνεταιρισμού που συντρίβει τη χώρα.

Ο Ελληνικός λαός, με το δικό πολύ πιο αυθεντικό, πιο συνεκτικό και πολύ πιο ριζοσπαστικό τρόπο, μπορεί να ακολουθήσει προς τα αριστερά το δρόμο του Βουλγάρικου και Ιταλικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός στο πλαίσιο μιας ενωτικής ριζοσπαστικής προσπάθειας καλείται, όπως οι γείτονές μας Βούλγαροι, να εναντιωθεί άμεσα στο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων και τις ανατιμήσεις που προκαλούν. Να κλιμακώσει την αγωνιστική αντίθεσή του, όπως στην Ιταλία και τη Βουλγαρία, στηλιτότητα, η οποία στα ελληνικά δεδομένα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Να αναδείξει τηναμφισβήτηση και εναντίωσή του στη Γερμανική ΕΕ, στην «ευρωζωνική φυλακή», στηνεοφιλελεύθερη «ευρωπαϊκή» ορθοδοξία, στην επέλαση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, στην περιθωριοποίηση της χώρας και των εργαζομένων.

Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, Βουλγαρία από άποψη μισθών. Να κάνουμε την Ελλάδα, Βουλγαρία από άποψη κινητοποιήσεων και ανατροπής της κυβέρνησης.

Θέλουν, από την άλλη, να μας υποβάλλουν ως πρότυπο τον ευρωπαϊκό δρόμο της ευρωζωνικής ορθοδοξίας. Ας αντιπαραθέσουμε το δρόμο του Ιταλικού λαού, ο οποίος από την παραδοσιακήπροσκόλληση στον «ευρωπαϊσμό», μετατοπίσθηκε στην αυθάδεια απέναντι στη Γερμανική ηγεμονίακαι το νομισματικό της έκτρωμα!

Η Ελλάδα έχει άλλο δρόμο!

Από πειραματόζωο κατεδάφισης της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, να γίνει πείραμα ελπίδας για το λαό της και «επανάστασης» στην περιοχή μας, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη!

Κώστας Θεσσαλός

Ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.