Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

"Να περιθωριοποιήσουμε το ναζισμό"



«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε». Τη δήλωση αυτή έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Πέμπτη, απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή κατέφυγε σε αντικομμουνιστικό οχετό στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας ότι το χτύπημα του εργατικού κινήματος και η συκοφάντηση του ΚΚΕ είναι ο κοινός στόχος που μοιράζεται με τα άλλα αστικά κόμματα. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές ενοχλήθηκαν με το σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μαθήματα της «εθνικής αφύπνισης» και «διάπλασης των παίδων» που διοργανώνει το φασιστικό μόρφωμα για μικρά παιδιά, χύνοντας το δηλητήριο της ναζιστικής προπαγάνδας σε μαθητές και σε ακόμα μικρότερες ηλικίες.

Το ΚΚΕ κάλεσε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά το λαϊκό κίνημα «να αναλάβουν δράση για την απομόνωση της ναζιστικής συμμορίας. Να πρωτοστατήσουν, ώστε τα νέα παιδιά να μην πέσουν στα νύχια της πιο αποκρουστικής μορφής υπεράσπισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Παραληρώντας στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτσης, είπε επί λέξει: «Υπάρχει μια ενόχληση για την εκμάθηση της πραγματικής ιστορίας από τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Ξεχνάμε εύκολα, ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μάζεψαν τα παιδάκια και έκαναν με κάλαντα- παρωδία, τον Λένιν και τα σφυροδρέπανα στον τοίχο, γιορτές μέσα στον Περισσό. Δεν είναι κακό αυτό, άλλωστε μην ξεχνάμε και τους Νέους Πρωτοπόρους, τους Πιονέρους.

Το ΚΚΕ εσωτερικού ξεχνάει τις πομπώδεις εορτές του Νικολάκη του Τσαουσέσκου - αυτός που έστελνε τα πακετάκια και το χαρτί στην "Αυγούλα" λέω - ο οποίος στα γενέθλιά του είχε επί δύο ώρες παιδάκια με τα κόκκινα μαντιλάκια και του τραγουδάγανε ύμνους. Ξεχάσατε εύκολα τον πατερούλη Στάλιν και τους Πιονέρους». Ο ίδιος καυχήθηκε για τον εμφύλιο ότι «εμείς δεν τον λέμε εμφύλιο πόλεμο, συμμοριτοπόλεμο τον λέμε» και πρόσθεσε «πάρτε το χαμπάρι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει τη σωστή ιστορία (…) είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών (…) δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό».

Παίρνοντας τη σκυτάλη του αντικομμουνισμού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Παππάς, απαντώντας με κραυγές και ψέματα στην επισήμανση του Σπύρου Χαλβατζή (δείτε εδώ το βίντεο) ότι το ναζιστικό αυτό κόμμα είναι, εκτός των άλλων, το μακρύ χέρι του συστήματος και των εφοπλιστών και λειτουργεί ως τάγμα εφόδου, αναπαρήγαγε όλο τον οχετό της αστικής προπαγάνδας για τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε το ΚΚΕ «κόμμα επιχείρηση» που έπαιρνε επί χρόνια σκληρό συνάλλαγμα από τη Μόσχα, «χρήματα που ακόμα ψάχνει ο εισαγγελέας της Μόσχας». Έκανε λόγο για «εκφραστές μιας αιματηρής ιδεολογίας» και εμφανίστηκε σαν υπερασπιστής των απολυμένων από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Θα τους τσακίσει το μαζικό κίνημα

Παρεμβαίνοντας νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής (δείτε εδώ το Βίντεο), αφού κατήγγειλε τη ναζιστική προπαγάνδα, τη ρατσιστική φασιστική αντίληψη της Χρυσής Αυγής και τον αντικομμουνισμό της, τόνισε:

«Η προσπάθειά τους να σπείρουν το μίσος ενάντια σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους είναι καθημερινό φαινόμενο και επιβεβαιώνεται ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στην προσπάθεια να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, αφού φτιάχνει ακόμα και δουλεμπορικά ώστε οι επιχειρηματίες να εξασφαλίζουν φθηνούς και εξαθλιωμένους εργαζόμενους με ελάχιστη αμοιβή».

Ο ναζισμός, συνέχισε, ηττήθηκε από την πάλη των λαών με καθοριστική τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και της αντίστασης των λαών στην Ευρώπη. Τα εγγόνια των ταγμάτων ασφαλείας δεν θα γίνουν αποδεκτοί από την εργατική τάξη και το λαό ό,τι και εάν κάνουν, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, η δράση συμμοριών απορρίπτεται από τους εργαζόμενους, που δεν θα δεχθούν να δηλητηριάζεται η παιδική αγνότητα.

Τα Αετόπουλα, είπε, στην Εθνική Αντίσταση συνέβαλαν στην πάλη του αγωνιζόμενου λαού και συνέβαλαν και αυτά τα παιδιά στο τσάκισμα του ναζισμού, όπως οι Πιονέροι σε άλλες χώρες. Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι η δράση του ΚΚΕ στο μαζικό λαϊκό κίνημα θα έχει αποφασιστική συμβολή ώστε όπως τσακίστηκε ο ναζισμός στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, έτσι να τσακιστεί και η όποια ναζιστική δράση άρχισε να αναπτύσσεται από τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.