Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τουρκία: Οργανωμένη απάντηση των Τούρκων κομμουνιστών στην κρατική καταστολή



Η αστυνομία επιτέθηκε στους φοιτητές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ) που συγκεντρώθηκαν για τα 41 χρόνια της δολοφονίας τωνYusuf Aslan και Hüseyin İnanστο Deniz Gezmiş στην οδό İstiklal (κεντρικός δρόμος στην Κωνσταντινούπολη) την Κυριακή 5 Μάη.

Οι νεολαίοι σπάζοντας τα οδοφράγματα της αστυνομίας κατέλαβαν την πλατεία Ταξίμκαι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση τους παρά την σχετική απαγόρευση του αστικού κράτους και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Οι φοιτητές του ΤΚΡ που έσπασαν τα φράγματα έπειτα από τη βάρβαρη επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία προς την οδό İstiklal.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φοιτητές του ΤΚΡ παρότι τους απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση της κινητοποίησης τους από την οδό İstiklal κατάφεραν να φτάσουν στη πλατεία Ταξίμ και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και ομιλία. 
Η αστυνομία επιτέθηκε και για δεύτερη φορά στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Ταξίμ. Ωστόσο οι διαδηλωτές πιασμένοι «αλυσίδες» και αποφασισμένοι παρέμειναν εκεί. Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Ερκάν Μπας μέλους της ΚΕ του ΤΚΡ.

Σε επιστολή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Τουρκίας σημειώνει: «To ΚΚΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε διαδήλωση φοιτητών του ΤΚΡ στην Κωνσταντινούπολη για να τιμήσουν τα 41 χρόνιά της δολοφονίας των τούρκων κομμουνιστών Yusuf Aslan και Hüseyin İnan στο Deniz Gezmiş.
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής και η απαγόρευσή τους να διαδηλώσουν οι φοιτητές του TKP στην πλατεία Ταξίμ έπεσε στο κενό γιατί συνάντησε την οργανωμένη κι αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΤΚP.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαχητική στάση των Τούρκων κομμουνιστών κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στην πάλη τους ενάντια στην αστική τάξη της Τουρκίας και τους μηχανισμούς καταστολής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.