Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Για άλλη μια φορά: Τέρμα πια στις αυταπάτες!




Οι μονοπωλιακοί όμιλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, την πραγματική αντίληψη τους για την ενημέρωση, την πραγματική στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους στα κανάλια τους και απέναντι σε ολόκληρη την εργατική τάξη. 

Μην χάνοντας ευκαιρία κατέθεσαν αγωγή κατά της απεργίας, συγκεκριμένα κατά των συνδικαλιστικών Ενώσεων του Τύπου, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Οι αυταπάτες για καλούς και κακούς καπιταλιστές εξαφανίζονται, αφού "την προσφυγή υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, STAR, MEGA, SKAI, ALPHA και «Μακεδονία TV»", δηλαδή το σύνολο των μεγαλοκαναλαρχών, των ιδιοκτητών της μονοπωλιακής Digea (βλ. εταιρικό προφίλ).

Ο λαός έχει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να δει με τον πιο καθαρό τρόπο την δύναμη των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου και την βούληση τους να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τον νόμο τους στην κοινωνία. Δεν ανέχονται πλέον καμία εστία αντίστασης. Ούτε καν η κρατική ΕΡΤ δεν ταιριάζει πλέον στα σχέδια τους για τον απόλυτο έλεγχο του εμπορεύματος της ενημέρωσης.


Το κράτος δεν είναι παρά ο πολιτικός μοχλός αυτών των ομίλων, ο τυφλός εντολοδόχος τους.  Το αστικό κράτος είναι απλά το μέσο επιβολής των σχεδίων τους. Η ύπαρξη του είναι συνυφασμένη με τα μονοπώλια.  Ό,τι δεν μπορούν να πετύχουν με τον δήθεν "ελεύθερο ανταγωνισμό", το πετυχαίνουν με την κρατική βία και τον εξαναγκασμό. Τίποτα δεν έχει απομείνει από τον δήθεν "φιλελευθερισμό" της  αστικής τάξης, παρά μόνο ένα ιδεολόγημα, μια καρκινική ιδεολογία, που κάνει τον λαό αδρανή. Κάθε μέρα αποδεικνύεται, κάθε μέρα βλέπει ο εργαζόμενος ότι το μόνο που υπάρχει είναι ο ιμπεριαλισμός του μεγάλου κεφαλαίου, ο οποίος δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιον "καλύτερο, ανθρώπινο καπιταλισμό", γιατί καμιά αστική κυβέρνηση - της δεξιάς ή της αριστεράς - δεν έχει την ισχύ να αντισταθεί στα μονοπώλια. Γιατί είναι και θα παραμείνει αστική μέχρι το μεδούλι!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξαπατά τον λαό λέγοντας του ότι πρόκειται για μια απλή πολιτική επιλογή μιας δεξιάς κυβέρνησης. Πρόκειται για τον νόμο στον σύστημα, στο οποίο κυριαρχεί το κεφάλαιο. Και την ΕΡΤ να μην έκλειναν, θα βρίσκανε τρόπο να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, που δεν είναι χρήσιμοι αυτήν την στιγμή για το κεφάλαιο. Θα βρίσκανε τρόπο να ελέγξουν την ενημέρωση, όπως (για να μην γελιόμαστε) είχαν βρει για να την ελέγχουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η εργατική τάξη βλέπει λοιπόν τον πραγματικό της εχθρό. Τον εχθρό που δεν τον αφήνει πλέον να απεργήσει, είτε κρίνοντας τις απεργίες παράνομες είτε επιστρατεύοντας τους εργαζομένους. Δεν είναι θέμα "δημοκρατίας". Είναι η "δημοκρατία" που έκλεισε την ΕΡΤ, που ετοιμάζεται να βάλει παντού λουκέτα, που στέλνει τα ΜΑΤ και τους απεργοσπάστες στα εργοστάσια. Είναι η "δημοκρατία" που ανέδειξε τους φασίστες στο κοινοβούλιο, που επιτρέπει και αφήνει ανεξέλεγκτη της εκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργατών, που προστατεύει τους δολοφόνους εργατών κάθε καταγωγής και στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Γιατί η "δημοκρατία" που έχουμε είναι η αστική δημοκρατία. Η αστική δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο από την δικτατορία της αστικής τάξης. Και δεν μπορεί ούτε θα υπάρξει άλλη δημοκρατία όσο τα μέσα παραγωγής βρίσκονται στα χέρια λίγων ιδιωτών. 

Ο λαός να πάψει λοιπόν να βασίζεται σε "μεσσίες", σε "σωτήρες". Δεν έχει τίποτα να ελπίζει σε ένα σύστημα, στο οποίο κυριαρχεί ο ιμπεριαλισμός του κεφαλαίου.
Η εργατική τάξη πρέπει να στηριχθεί μόνο στις ίδιες της τις δυνάμεις. Πρέπει να οργανωθεί ως τάξη απέναντι στην δικτατορία των αστών. Πρέπει να προσχωρήσει και να στηρίξει την Λαϊκή Συμμαχία, γιατί μόνο αυτή είναι η ταξική δύναμη που θα ανατρέψει την κυριαρχία των μονοπωλίων. Γιατί όλους μαζί δεν μπορεί να μας τσακίσει κανένα συμφέρον. Γιατί όπου θα μας χτυπάνε, θα τους χτυπάμε ακόμα πιο γερά πίσω. Γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, για μια δίκαιη κοινωνία.

Naphta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.